7 tipp, hogy megnyugtasd a kutyát a tűzijáték idején

(3 perces olvasmány)

Összefoglaló: Kedvenced fél a tűzijátéktól? Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan támogathatod és nyugtathatod meg a kutyát a tűzijáték ideje alatt.

Nos, a szilveszter nekünk, embereknek mindig fantasztikus buli, de néhány kutya számára ez egy kicsit ijesztő és nyomasztó lehet!

Az ünnepi menetrend megtervezésekor érdemes a háziállatokat is figyelembe venni, mivel a hangos zajok és a tűzijáték szorongást és pánikot okozhatnak néhány négylábú barátunknak.

Azért, hogy segítsünk nekik nyugodtnak maradni, és elkerüljük a szokatlan viselkedést, íme néhány tipp:

Hogyan nyugtassuk meg kutyánkat a tűzijáték alatt

Fáraszd le őket az este előtt

Ha gondoskodsz arról, hogy kutyád napközben sokat mozogjon, akkor ezzel biztosíthatod, hogy elég fáradt legyen ahhoz, hogy átaludja a hangos tűzijáték és a zsúfolt partik nagy részét.

Ha a kutyának kevesebb energiája van, kevésbé fog pánikba esni. A testmozgás emellett endorfint szabadít fel háziállatában, így elégedettnek és boldognak érzi magát.

Biztosíts nekik teret

Az egyik legjobb módja annak, hogy kedvenced nyugodt maradjon az ünnepek alatt, ha szűk területre korlátozzuk a kutyák mozgásterét.

Ha a kutyus ketrecben volt gyerekkorában, ez biztonságérzetet nyújthat számukra, és helyet biztosít számukra, ahol elbújhatnak és pihenhetnek.

Ha nem ketrecben voltak betanítva, akkor csak tedd őket egy olyan helyiségbe, ahol nem tudnak kárt tenni magukban vagy kárt tenni valamiben, és amely távol van a zajtól és a felfordulástól.

Kapcsold be a tévét

Ha bekapcsolva van a tévé vagy a rádió, az nem csak a tűzijáték hangját tompítja, de a kutya figyelmét is eltereli. A nyugtató zene segít a legtöbbet, de bármilyen tévéműsor vagy csatorna hasznos lehet!

Kapcsold be néhány órával éjfél kezdete előtt, hogy kedvenced a tévé zaját a nyugalomhoz és a kényelemhez társítsa.

Természetes nyugtatók használata

Hasonlóan ahhoz, ahogy mi is szedhetünk természetes nyugtató hatású táplálékkiegészítőket vagy ihatunk kamillateát, hogy megnyugtassuk az idegeinket, a kutyák számára is vannak olyan természetes nyugtatók, amelyek csodákra képesek.

Ilyen termék például a kutyáknak kifejlesztett SciPet szorongás és hiperaktivitás elleni formula, amit IDE KATTINTVA tudsz megtekinteni.

Maradj Te is nyugodt

A kutyák képesek átvenni a hangulatunkat és az érzéseinket, ezért nagyon fontos, hogy te magad is nyugodt maradj, ha azt szeretnéd, hogy a kutyusod nyugodt maradjon. Beszélj nyugtató hangon, ne ugrálj vagy ne tegyél hirtelen mozdulatokat. Simogasd sokat a kutyusokat, és kényeztesd őket.

Vidd őket csendes helyre

Ha nem vagy híve a nagy buliknak, de a szomszédságod igen, akkor a legjobb, ha teszel egy kis kirándulást a kutyával egy csendes és nyugodt helyre.

A tűzijátékok közvetlen közelségének elkerülése a legjobb módja annak, hogy megelőzzétek a szorongást vagy a pánikrohamot.

Tereld el a figyelmüket új játékokkal és finomságokkal

Azzal, hogy adsz kedvencednek valami szórakoztató elfoglaltságot, elterelheted a figyelmét a szorongásról!

Ha tehát kedvenced fél a tűzijátéktól, az új játékok vagy finomságok ideálisak a figyelem elterelésére – egy mogyoróvajjal bevont ízületerősítő vagy szorongás elleni rágótabletta pedig a tökéletes figyelemelterelés!

Kutyák félnek a tűzijátéktól

A Szilveszter a család minden tagja számára élvezetes lehet, beleértve a kutyát is. Ha előre tervezel, biztos lehetsz benne, hogy gond és bűntudat nélkül ünnepelhettek.

Egészségben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden SciPet vásárlónknak!